Založ si blog

Keby bol Fico Biľakom alebo čo má 21. august 1968 spoločné s jadrom EÚ

V auguste 1968 zradili vtedajšie Československo spojenci z Varšavskej zmluvy, ktorej členskými štátmi boli vtedy Maďarsko a Poľsko.   V auguste 2017 zradilo Slovensko vedené bývalým členom KSČ Róbertom Ficom a absolventom Moskovského inštitútu medzinárodných vzťahov, údajne pod dohľadom  KGB,  Miroslavom Lajčákom,  spojencov z Vyšehradskej  skupiny, ktorej členmi sú  Maďarsko a Poľsko.  Zradilo ho  zámerom stať sa členom jadra EÚ na čele s Nemeckom a Francúzskom aj za cenu ohrozenia občanov prijímaním imigrantov z islamských krajín a vzdania sa časti kompetencií rozhodovať o vlastnom štáte.

 

„Od jesene sa má začať totiž  po odchode Veľkej Británie  hľadať dohoda o novom preusporiadaní EÚ, integrácia sa začne prehlbovať a v jadre bude eurozóna,“ ako uviedol  analytik Nemeckej rady pre zahraničné vzťahy (DGAP) v Berlíne Milan Nič. K francúzsko-nemeckému duu sa čoraz viac chce pridať aj Robert Fico. „Byť v jadre, byť pri Nemecku, byť pri Francúzsku, toto je podstata mojej politiky,“ povedal minulý utorok na tlačovej konferencii na ministerstve zahraničia Fico.

Ten obrat sa nedá prehliadnuť. Róbert Fico, ktorý si zvykol útočiť na Brusel pre jeho byrokraciu, a ako prvý dal na Európsku úniu žalobu pre kvóty o prerozdeľovaní utečencov, posledné mesiace nepovažuje nič za dôležitejšie ako byť medzi vedúcimi krajinami práve tej únie, ktorá tlačí  Slovensko, Česko, Maďarsko a Poľsko k povinnému prijímaniu  imigrantov z islamských krajín.

Fakt, že Fico začal v čase nedávnej vládnej krízy viac hovoriť o jadre EÚ, bol aj jasný odkaz koaličnému partnerovi, šéfovi SNS Dankovi, ktorému Fico hodil rukavicu.  Takto to pochopil aj Danko, keď povedal , citujem: „Už dnes vnímam, že ak SNS odíde z tejto vlády, tak zase nikto iný, len Danko je zodpovedný, že sa nedostaneme do jadra EÚ,“ O jadre ako o priorite rozprával Fico aj na júnovom samite EÚ v Bruseli. Zdá sa , že sa z Fica stal väčší Európan ako Dzurinda a Mikloš.

Potvrdzuje sa, že  sa Fico vôbec nedokázal poučiť z minulosti a ignoruje  základné historické fakty, ktoré sa žiaľ tragicky opakujú. Vždy keď Slovensko niekto „zachraňoval“ a prikláňal sa k silnejším „jadrám“  tak to skončilo zle.  Toľko zatracovaný prezident Jozef Tiso, zachraňoval Slovensko pred rozdelením Slovenska medzi Maďarov a Poliakov, keď  sa priklonil k vtedajšiemu jadru, ktorým vtedy bolo v Európe  Hitlerove nacistické Nemecko. Nakoniec za to skončil  na popravisku.   Ako by sa na mieste Jozefa Tisa zachoval Róbert Fico, ktorý   na výročie SNP vždy pateticky reční v Banskej Bystrici a 21. augusta kladie veniec k hrobu Alexandra Dubčeka?    No a čo by bolo, keby  bol Róbert Fico členom ÚV KSČ v auguste 1968? Som presvedčený, že by ako prvý písal pozývaci list  Brežnevovi a zachraňoval  Slovensko pred Dubčekovou kontrarevolúciou  ešte tesnejším sa pridaním k „jadru“ Sovietskeho zväzu, RVHP a Varšavskej zmluvy.  Ani toto jadro však nevydržalo a Sovietsky zväz nebol schopný ekonomický prežiť. Paradoxne keby neostalinista Brežnev  pochopil to, čo komunistická Čína a inšpiroval sa Dubčekovým socializmom s ľudskou tvárou, Sovietsky zväz a jeho satelity by zrejme existovali dodnes.   Na rozdiel od Tisa, autori pozývacieho listu pokojne dožili vo svojich vilách vďaka hrubej čiare po Novembri 1989 a úspešnej transformácii komunistov na kapitalistov.

Snaha Róberta Fica a jeho záchrana Slovenska je ďalšou chimérou s nejasným koncom.    Vrcholom pokrytectva a zrady štátov V 4 sú jeho slová o o desaťročnom skoku ak sa Slovensko stane súčasťou jadra EÚ.

Máme historickú šancu urobiť desaťročný skok, vyhlásil Robert Fico na tlačovej besede po rokovaní Koaličnej rady. Okrem riešenia koaličnej krízy hovoril aj o svojom pláne dostať Slovensko do jadra Európskej únie, o ktorom na summite v Salzburgu hovoril s Emmanuelom Macronom. Podľa premiéra však budeme musieť „prijať hru“, ktorú okrem francúzskeho prezidenta zrejme nastaví aj nemecká kancelárka Angela Merkelová.

 

http://www.ta3.com/clanok/1111549/fico-o-buducnosti-slovenska-mame-moznost-poskocit-o-10-rokov.html

 

Ako povedal Fico, budeme musieť prijať hru, ktorú okrem Macrona nastaví aj Merkelová. Za akú cenu chce teda Fico urobiť skok o 10 rokov? Za cenu prijímania islamských imigrantov a ohrozenia slovenských občanov?  Za  ďalšiu stratu ekonomickej a politickej svojprávnosti Slovenska?

Pán Fico, ak skutočne chcete urobiť desaťročný skok, nech politici prestanú  okrádať slovenských občanov, ktorí  žijú z mizerných platov a predčasne zomierajú len preto, lebo sa rozkrádajú financie v zdravotníctve. Ak chcete urobiť desaťročný skok,  zvýšte minimálnu mzdu a dôchodky aspoň na úroveň Slovinska, ktoré má pri tom nižšie HDP ako Slovenská republika, ale jeho politici si nedovoľujú budovať svoj osobný blahobyt na úkor biedy vlastných občanov!

O akom desaťročnom skoku sa tu hovorí, keď každý vie, že eurofondy pre Slovensko končia v roku 2020 a v EÚ platí pravidlo, že silnejší podporujú slabších. To znamená, že Slovensko bude už  prispievateľom, čo logicky vylučuje zásadné a prudké zvýšenie životnej úrovne občanov. Nebude to preto náhodou plne naopak pán predseda vlády?

 Povedzte občanom aj to čo bude v prípade opakovania ďalšieho eurovalu  ako v prípade Grécka, proti ktorému ste vtedy bol a na ktorom sa podieľali práve krajiny jadra teda krajiny, ktoré prijali euro. Už dnes sa potichu hovorí o problémoch bánk v Taliansku a čo bude po skončení kvantitatívneho uvoľňovania, inými slovami povedané tlačenia nekrytých peňazí, môžeme len hádať!

Pán Fico, uvedomte si, že ak podrazíte Maďarsko, Poľsko a Českú republiku, vráti sa nám to ako bumerang. Jadro EÚ je len  taktika ako narušiť jednotu štátov V4 a prinútiť ich k prijímaniu imigrantov.  Je iracionálne  a škodlivé  po Brexite,  rozdeľovať EÚ na prvú a druhú ligu. Ak sa niekto nazdáva, že 38 miliónové Poľsko, 10 miliónové Maďarsko a 10,5 miliónové Česko ľahostajne príjmu, že budú ekonomicky diskriminovaní len na základe politických rozhodnutí niekoľkých zaslepencov vo vedení EÚ, je na omyle, pretože vedľajší efekt bude úplne opačný  a povedie k oslabovaniu EÚ a riziku odchodu ďalších štátov.

Pán Fico, pri Vašom vzdelaní musíte predsa vedieť, že EÚ si veľmi dobre uvedomuje, čo by sa stalo, keby Slovensko, Česká republika, Maďarsko a Poľsko postupovali jednotne. Elity EÚ si veľmi dobre uvedomujú, že nemôžu stratiť zo sféry svojho vplyvu bývalé postkomunistické  štáty, pretože hranica so Šengenom by sa presunula z  Ukrajiny k Rakúsku a to je v súčasnosti vzhľadom na obnovenie ekonomickej a vojenskej sily Ruskej Federácie pre EÚ neprijateľné.

 

Pán Fico spamätajte sa kým je ešte čas,  inak do histórie pribudne k Vasiľovi Biľakovi ďalší kolaborant.

 

Výsledkom politiky Smeru –SD, neschopnosti sebareflexie, absencie účinného zákona o preukazovaní pôvodu majetku, nízkych miezd a dôchodkov, vrátane rozkrádania eurofondov je frustrácia čoraz väčšej časti verejnosti,  ktorá  v zúfalstve a nevedomosti vidí falošnú nádej  ako sa dostať z tohto marazmu podobne ako v 90. rokoch minulého storočia v Mečiarovi, v Kotlebovej  ĽS NS, ktorá má čoraz vyššie volebné preferencie.  Ak získa táto strana politickú moc a zrealizuje vystúpenie Slovenska z NATO a EÚ, Slovensko sa dostane tam kde už raz bolo za Mečiara, teda do izolácie a následných snáh o autonómiu južných častí Slovenska a v konečnom dôsledku k zvýšeniu nezamestnanosti v dôsledku  zákazu práce pre Slovákov v EÚ.  

 

Rozkradnuté Slovensko v súčasnosti nemá inú alternatívu ako členstvo v EÚ, to však neznamená, aby len preto, aby Smer-SD politicky prežil dokiaľ bude možné čerpať eurofondy, podrazilo našich susedov z V4 a obetovalo vlastných občanov.

 

František Bednár

 

Hirmanova vyhláška č. 503/2022 neprináša spravodlivejšie rozúčtovanie nákladov za teplo ale naopak prehlbuje energetickú chudobu !

01.12.2023

Ako je zrejme z názvu blogu rozhodol som preto podať ministerke hospodárstva žiadosť o podanie návrhu novely zákona č. 657/2004 Z. z. Zákon o tepelnej energetike a vyhlášky Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky č. 503/2022 Z.z. z 19. decembra 2022, ktorú v náväznosti na blog z januára 2022 ako doplnenie uverejňujem v plnom znení. Vážená pani ministerka [...]

Slovensko potrebuje namiesto vlády odborníkov vládu so sedliackym rozumom

15.09.2023

Po takmer štyroch rokoch chaosu a nekompetencie verejnosť očakáva, že voľby 30. septembra prinesú namiesto prázdnych a jalových rečí o podpore obnoviteľných zdrojov energie v čase energetickej krízy konečne aj reálne kroky k zrušenie nezmyselných zákonov a nariadení. Ako som sa presvedčil naši „odborníci“, ktorí vystriedali rozpadnutú vládu Eduarda [...]

VYSTRIEDA VLÁDU CHAOSU A NEKOMPETENCIE VLÁDA ZDRAVÉHO ROZUMU, KTORÁ UKONČÍ SVOJVÔĽU COLNÝCH ÚRADOV VOČI SAMOSPRÁVAM, KTORÉ V SNAHE ZNÍŽIŤ NÁKLADY INŠTALOVALI FOTOVOLTICKÉ ELEKTRÁRNE?

14.05.2023

O bizarnosti finančnej správy, aká neexistuje v žiadnom štáte EÚ, informoval portál FonTech v článku s názvom „Slovensko vytiahlo bizarnosť. Ak takto vyrábaš elektrinu cez fotovoltiku, musíš sa registrovať“ https://fontech.startitup.sk/slovensko-vytiahlo-bizarnost-ak-takto-vyrabas-elektrinu-cez-fotovoltiku-musis-sa-registrovat/a portál STATRITUP v článku [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

František Bednár

Priniesol november 1989 skutočne slobodu a demokraciu?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 28
Celková čítanosť: 128401x
Priemerná čítanosť článkov: 4586x

Autor blogu

Kategórie