Založ si blog

Otvorený list predsedovi vlády Róbertovi Ficovi

František Bednár, Nám. Sv. Egídia 102/14, 058 01 Poprad

 

 

Vážený pán                                                              

  Predseda vlády Slovenskej republiky

  JUDr.  Róbert Fico

  KANCELÁRIA PREDSEDU VLÁDY

  Nám. slobody 1

  813 70 Bratislava

 

                                                                      

                                                                                               Poprad 26. 8. 2017

Otvorený list

 

Vážený pán predseda vlády, keďže ani jeden z ôsmich kandidátov na župana PSK, vrátane kandidáta Kotlebovej  ĽS-NS, nenašiel k tomu odvahu, dovolil som si Vás osloviť nielen ako premiéra ale  aj predsedu strany Smer-SD a vyzvať k prehodnoteniu podpory  kandidáta na župana PSK MUDr. Petra Chudíka, ktorého som vyzval, aby nekandidoval v novembrových voľbách  z dôvodu jeho podnikateľských činností, ktoré sú  zjavne v konflikte s funkciou župana, ako aj  z dôvodu jeho kontaktov s osobami spájanými v médiách s mafiou. Podrobnosti sú uvedené v otvorenom liste –výzve predsedovi PSK, ktorý  je prílohou tohto listu.

 

Vážený pán predseda vlády, v súvislosti s odvolaním ministra školstva vedy, výskumu a športu SR Petra Plavčana ste vyhlásili, citujem:

„Žiadna zo strán vládnej koalície si nemôže dovoliť takto hazardovať s dôverou verejnosti,“

Skutočnosti uvedené vo výzve županovi  PSK sú natoľko závažné, že v každom demokratickom štáte EÚ, teda hlavne v štátoch tzv. jadra, ktorého súčasťou  by mala byť podľa Vás aj Slovenská republika, by boli dôvodom k odstúpeniu z politickej funkcie, resp. k stiahnutiu kandidatúry.  Podpora kandidáta Petra Chudíka stranou Smer-SD  je preto hazardovaním s dôverou verejnosti a poškodzovaním strany Smer-SD v očiach občanov Slovenskej republiky ako aj voličov tejto strany. 

Ak Vám skutočne ide o záujmy Slovenska ako členskej krajiny Európskej  únie a demokratické hodnoty a princípy na ktorých základoch vznikla, je v príkrom rozpore ak na jednej strane odvolávate ministra Plavčana, nominanta SNS, zdôvodňujúc to  obnovením dôvery verejnosti a na druhej podporujete kandidáta na župana, ktorého meno sa spája s konfliktom záujmov a kontaktmi s osobami prepojenými s organizovaným zločinom.

 

Vážený pán predseda vlády, ak majú byť Vaše slová naozaj úprimne, dovolím si upriamiť vašu pozornosť na slová predsedu NR SR a predsedu SNS Andreja Danka, citujem:

„Ak má naozaj vláda taký záujem o boj proti korupcii, musí ísť sama príkladom. Pre žiadneho ministra, ani pre verejného činiteľa, nemôže byť problémom podrobne zdokladovať celý svoj majetok,“ vyhlásil Andrej Danko.

 

„Pre každého, kto je v politike, vo vláde, či na rôznych štátnych postoch, musí byť samozrejmé, že vie zdokladovať každé jedno euro, alebo kúpu nehnuteľnosti, či drahého auta a šperku,“ dodal. SNS chce tiež navrhnúť vytvorenie komisie, ktorá bude na návrhu nového spôsobu zverejňovania majetku pracovať.

S odkazom na uvedené, ak to strana Smer –SD, ktorej ste predsedom, myslí s obnovou dôvery skutočne vážne, malo by byť jej povinnosťou vyzvať všetkých kandidátov na županov, ktorých strana Smer-SD podporuje na županov, menovite pána Chudíka, k zverejneniu nárastu jeho  majetku za 15 rokov od kedy je vo funkcii predsedu PSK.

 

 

Príloha:

Otvorený list –výzva predsedovi PSK Prešov zo dňa 14. 8. 2017

Otvorený list –výzva predsedovi PSK Prešov MUDr. Petrovi Chudíkovi

 

S úctou

 

František Bednár

 

 

 

 

Na vedomie:

 

Secretariat-General

Council of Europe,

Avenue de l’Europe F-67075

Strasbourg Cedex,

France

 

Secretariat-General

European Commission

Vážený pán predseda

Jean-Claude Juncker

Rue de la Loi 200/ Wetstraat 200

1049 Bruxelles/Brussel

Belgium

 

 

plf1

Hirmanova vyhláška č. 503/2022 neprináša spravodlivejšie rozúčtovanie nákladov za teplo ale naopak prehlbuje energetickú chudobu !

01.12.2023

Ako je zrejme z názvu blogu rozhodol som preto podať ministerke hospodárstva žiadosť o podanie návrhu novely zákona č. 657/2004 Z. z. Zákon o tepelnej energetike a vyhlášky Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky č. 503/2022 Z.z. z 19. decembra 2022, ktorú v náväznosti na blog z januára 2022 ako doplnenie uverejňujem v plnom znení. Vážená pani ministerka [...]

Slovensko potrebuje namiesto vlády odborníkov vládu so sedliackym rozumom

15.09.2023

Po takmer štyroch rokoch chaosu a nekompetencie verejnosť očakáva, že voľby 30. septembra prinesú namiesto prázdnych a jalových rečí o podpore obnoviteľných zdrojov energie v čase energetickej krízy konečne aj reálne kroky k zrušenie nezmyselných zákonov a nariadení. Ako som sa presvedčil naši „odborníci“, ktorí vystriedali rozpadnutú vládu Eduarda [...]

VYSTRIEDA VLÁDU CHAOSU A NEKOMPETENCIE VLÁDA ZDRAVÉHO ROZUMU, KTORÁ UKONČÍ SVOJVÔĽU COLNÝCH ÚRADOV VOČI SAMOSPRÁVAM, KTORÉ V SNAHE ZNÍŽIŤ NÁKLADY INŠTALOVALI FOTOVOLTICKÉ ELEKTRÁRNE?

14.05.2023

O bizarnosti finančnej správy, aká neexistuje v žiadnom štáte EÚ, informoval portál FonTech v článku s názvom „Slovensko vytiahlo bizarnosť. Ak takto vyrábaš elektrinu cez fotovoltiku, musíš sa registrovať“ https://fontech.startitup.sk/slovensko-vytiahlo-bizarnost-ak-takto-vyrabas-elektrinu-cez-fotovoltiku-musis-sa-registrovat/a portál STATRITUP v článku [...]

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

František Bednár

Priniesol november 1989 skutočne slobodu a demokraciu?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 28
Celková čítanosť: 126981x
Priemerná čítanosť článkov: 4535x

Autor blogu

Kategórie