Založ si blog

Plus pre predsedu vlády Igora Matoviča a mínus pre ministra zdravotníctva Mareka Krajčího

Oceňujem, že Kancelária predsedu vlády SR, ktorej bol zaslaný na vedomie návrh Spoločenstva vlastníkov bytov uverejnený na tomto blogu pod názvom Ukončí nová vláda „vodárenské nevoľníctvo“ slovenských občanov?

https://fb102.blog.pravda.sk/2020/07/29/ukonci-nova-vlada-vodarenske-nevolnictvo-slovenskych-obcanov/

ako potvrdzuje žiadosť Kancelárie predsedu vlády SR zaslaná v lehote 30 dní na vedomie,  ma informovala o odstúpení podnetu ministerstvu životného prostredia.

Úplne iný prístup som však zaregistroval zo strany ministerstva zdravotníctva a ministerstva spravodlivosti.

Ak porovnávam komunikáciu s ministrami Smeru-SD a súčasnými ministrami, som nútený konštatovať, že smerácki ministri ma síce vždy oblbovali a podstate problému sa vyhli ale v lehote 30 dní som dostal aspoň písomné potvrdenie.

Rozdiel v komunikácii vo veci krádeže najväčšej nemocnice na liečenie TBC o ktorej som písal na tomto blogu v príspevku s názvom Ako sa dá ukradnúť najväčšia nemocnica na liečenie TBC a respiračných chorôb na Slovensku i v Česku, alebo ako ľahko prísť k majetkom na postkomunistickom Slovensku!https://fb102.blog.pravda.sk/2017/11/05/ako-sa-da-ukradnut-najvacsia-nemocnica-na-liecenie-tbc-a-respiracnych-chorob-na-slovensku-i-v-cesku-alebo-ako-lahko-prist-k-majetkom-na-postkomunistickom-slovensku/ spočíva v tom, že minister zdravotníctva MUDr. Marek Krajčí, ktorého ako lekára by táto problematika mala zaujímať aj v kontexte so súčasnou korona-pandémiou, na Informáciu o životy a zdravie ohrozujúcej situácii v podtatranskom regióne po zrušení infekčného oddelenia v Poprade a krádeži najväčšej Špecializovanej nemocnice na liečenie TBC a respiračných chorôb v Kvetnici od marca 2020 nereagoval ani len formálnym potvrdením príjmu v obligátnej 30 dňovej lehote.

Predmetný list mu bol odoslaný 24. marca 2020 v mene združenia bývalých politických väzňov a je uverejnený na stránke združenia http://www.szcpv.org/20/pandemia.html

Združenie nedostalo potvrdenie prijatia listu ani od novej ministerky spravodlivosti Mgr. Márie Kolíkovej.

Zdá sa, že špekulanti s nehnuteľnosťami a podvodníci, ktorí sa zmocnili areálu nemocnice v Kvetnici môžu pokojne spávať aj za súčasnej garnitúry a nikto z kompetentných nemá záujem z titulu svojej funkcie a v záujme ochrany životov a zdravia občanov, podniknúť kroky k podaniu návrhu súdu na vydanie neodkladného opatrenia, ktorým by súd do právoplatného rozhodnutia vo veci prikázal, aby  o využití objektu bývalej Špecializovanej nemocnice v Kvetnici rozhodlo ministerstvo zdravotníctva a zároveň požiadať, aby bolo obnovené infekčné oddelenie v nemocnici v Poprade.  

V liste sa uvádza, že v prípade zákonného vyšetrovania bez zasahovania do nezávislosti prokuratúry a polície  by vyšlo najavo, že na podvode sa podieľal bývalý minister zdravotníctva nominant SNS Valentovič a osoby prepojené z organizovaným zločinom do ktorých rúk sa dostali lukratívne pozemky a nehnuteľnosti  areálu nemocnice v Kvetnici.
Dnes je  najbližšia nemocnica s infekčným oddelením v Prešove a Ružomberku, pričom objekt v Kvetnici a pozemky vo vlastníctve osôb spájaných s organizovaným zločinom  už 12 rokov chátrajú.  Je dokázateľné, že nezisková organizácia podnikateľa Jána Bynca bola zriadená účelovo s jediným zámerom – získať areál nemocnice. Podvodné založenie neziskovej organizácie, potvrdzuje samotný výpis OR SR podnikateľa Jána Bynca, ktorý podniká v oblasti stavebných prác a je známy viacerými medializovanými kauzami a kontaktmi na politikov. Ako dokazujú zverejnené správy neziskovej organizácie vyplýva z nich, že nevykonáva žiadnu všeobecne prospešnú činnosť na ktorú bola založená.

  Zákon o neziskových organizáciách  hovorí, že ak je nečinnosť dlhšia ako 12 mesiacov, na návrh štátneho orgánu alebo osoby, ktorá osvedčuje právny záujem, súd rozhodne o zrušení organizácie. 

Pôvodný zámer špekulantov s pozemkami, zmeniť územný plán na výstavbu rodinných domov nevyšiel po tom, čo pamiatkový úrad vyhlásil park pri nemocnici za kultúrnu pamiatku a rozsiahle neudržiavané pozemky parku sa stali pre oficiálne evidovaných vlastníkov bremenom. Ján Bync sa chcel budovy zbaviť a ako potvrdzuje článok z Denníka N zo dňa 27. 2. 2019 s názvom „Kvetnický zemepán Bync núka Popradu zvláštne nadobudnutú nemocnicu za 1 milión eur“https://dennikn.sk/blog/1383641/kvetnicky-zemepan-bync-nuka-popradu-zvlastne-nadobudnutu-nemocnicu-za-1-milion-eur/

V článku sa uvádza, citujem: „Ján Bync má blízko Smeru. Kryl ho aj Kováčik. V minulosti nadobudol majetok bývalej nemocnice v Kvetnici záhadným spôsobom. Dnes ho ponúka Popadčanom za takmer 1 milión eur.

Nikto z novinárov si nepozrel zákon o neziskových organizáciách, ktorý v ustanovení § 31a nepripúšťa predaj prioritného majetku, jeho prevod založenie alebo použitie na zabezpečenie záväzkov tretej strany.

§ 31a

Prioritný majetok

(1) Prioritný majetok na účely tohto zákona je tá časť majetku štátu, ktorú vkladá štát ako zakladateľ alebo spoluzakladateľ do neziskovej organizácie podľa osobitného zákona12) a ktorá je určená výlučne na zabezpečenie všeobecne prospešných služieb.

(2) Prioritný majetok nemožno založiť ani ho inak použiť na zabezpečenie záväzkov neziskovej organizácie alebo tretej osoby, nemožno ho predať, darovať ani prenechať do nájmu alebo do výpožičky.

(3) Prioritný majetok nie je predmetom likvidácie.

(4) K nehnuteľnostiam, ktoré sú prioritným majetkom, vzniká v prospech štátu právo zodpovedajúce vecnému bremenu, ktoré sa zapisuje do katastra nehnuteľností.

Po odmietnutí ponuky mestom, dňa 17. 5. 2019 došlo k účelovej zmene vlastníckeho vzťahu údajne podľa zistení Občianskej iniciatívy za udržateľný rozvoj územia Poprad-Kvetnica tzv. zlúčením – splynutím a oficiálne je už budova nemocnice vedená na neziskovú organizáciu Blumental – Ústav sociálnej, komunitnej a zdravotnej starostlivosti, n.o. IČO, 52427170 so sídlom, Jilemnického 4, 080 01 Prešov, Slovenská republika, s ktorou sa legislatívnou dierou v zákone „zlúčila“ pôvodná nezisková organizácia Jána Bynca s názvom Odborný liečebný a sociálny ústav n.o., IČO: 42 092 396 so sídlom na tej istej adrese Jilemnického 4, 080 01 Prešov. Do tejto neziskovej organizácie Jýn Bync ako zakladateľov nastrčil s ním prepojené osoby, Elenu Vojtášková, Miroslava Gajka  ako riaditeľa Ing. Michala Ďurkoviča.

Opäť sa potvrdzuje, že tak ako o riešenie nemal záujem bývalý minister zdravotníctva Drucker a kompetentní z VÚC, rovnako o to nemá záujem ani nový minister zdravotníctva Krajčí. |Všetci menovaní boli vyzvaní k podaniu návrh na vydanie neodkladného opatrenia, aby do rozhodnutia súdu bola Nemocnica v Kvetnici daná do správy štátu, pretože ak  nezisková organizácia s predmetom činnosti liečebné a sociálne služby vlastní  nemocnicu  a 12 rokov ju nechá chátrať ide buď  o svetový unikát alebo o trestný čin podvodu!

František Bednár

Hirmanova vyhláška č. 503/2022 neprináša spravodlivejšie rozúčtovanie nákladov za teplo ale naopak prehlbuje energetickú chudobu !

01.12.2023

Ako je zrejme z názvu blogu rozhodol som preto podať ministerke hospodárstva žiadosť o podanie návrhu novely zákona č. 657/2004 Z. z. Zákon o tepelnej energetike a vyhlášky Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky č. 503/2022 Z.z. z 19. decembra 2022, ktorú v náväznosti na blog z januára 2022 ako doplnenie uverejňujem v plnom znení. Vážená pani ministerka [...]

Slovensko potrebuje namiesto vlády odborníkov vládu so sedliackym rozumom

15.09.2023

Po takmer štyroch rokoch chaosu a nekompetencie verejnosť očakáva, že voľby 30. septembra prinesú namiesto prázdnych a jalových rečí o podpore obnoviteľných zdrojov energie v čase energetickej krízy konečne aj reálne kroky k zrušenie nezmyselných zákonov a nariadení. Ako som sa presvedčil naši „odborníci“, ktorí vystriedali rozpadnutú vládu Eduarda [...]

VYSTRIEDA VLÁDU CHAOSU A NEKOMPETENCIE VLÁDA ZDRAVÉHO ROZUMU, KTORÁ UKONČÍ SVOJVÔĽU COLNÝCH ÚRADOV VOČI SAMOSPRÁVAM, KTORÉ V SNAHE ZNÍŽIŤ NÁKLADY INŠTALOVALI FOTOVOLTICKÉ ELEKTRÁRNE?

14.05.2023

O bizarnosti finančnej správy, aká neexistuje v žiadnom štáte EÚ, informoval portál FonTech v článku s názvom „Slovensko vytiahlo bizarnosť. Ak takto vyrábaš elektrinu cez fotovoltiku, musíš sa registrovať“ https://fontech.startitup.sk/slovensko-vytiahlo-bizarnost-ak-takto-vyrabas-elektrinu-cez-fotovoltiku-musis-sa-registrovat/a portál STATRITUP v článku [...]

Branislav Zurian, Matúš Šutaj Eštok,

Inšpekcia bola podľa Zuriana vo veľmi zlom stave. Šutaj Eštok: Už nebudú nikoho kryť, Spišiak: Chaos pokračuje

18.04.2024 17:00

Kým podľa súčasného ministra vnútra Šutaja Eštoka (Hlas) sa všetko, o čom hovoril, ukázalo ako pravda a na vine sú bývalé vlády, podľa exministra Mikulca a poslanca Spišiaka sme sa nedozvedeli nič.

Budmerický kaštieľ

Chce ministerka Šimkovičová kúpiť kaštieľ v Budmericiach? Rezort kultúry to popiera

18.04.2024 16:20

Rezort kultúry sa ohradzuje voči lživým tvrdeniam o kaštieli v Budmericiach.

kvety, mráz, ľad, jabloň

Meteorológovia varujú pred snehom a mrazmi, môžu poškodiť úrodu

18.04.2024 16:08

Výstrahu vydali vo štvrtok aj českí experti.

Mŕtvy v banke

O pôžičku v banke "žiadal" mŕtvy. Podpíš to, strýko! vyzývala ho neter

18.04.2024 16:00

Banku v Brazílii navštívil nezvyčajný zákazník. Sedel na invalidnom vozíku, nehovoril, padala mu hlava, ale jeho neter tvrdila, že strýko si chce zobrať pôžičku.

František Bednár

Priniesol november 1989 skutočne slobodu a demokraciu?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 28
Celková čítanosť: 128275x
Priemerná čítanosť článkov: 4581x

Autor blogu

Kategórie