Založ si blog

Otvorený list –výzva predsedovi PSK Prešov MUDr. Petrovi Chudíkovi

František Bednár, Nám. Sv. Egídia 102/14, 058 01 Poprad

 

Vážený pán

Predseda PSK Prešov

MUDr. Peter Chudík

Úrad Prešovského samosprávneho kraja
Námestie mieru 2
080 01 Prešov

Poprad 14. 8. 2017

Otvorený list –výzva predsedovi PSK Prešov MUDr. Petrovi Chudíkovi

Vážený pán predseda Prešovského samosprávneho kraja, ste už pätnásty  rok predsedom Prešovského samosprávneho kraja a v novembri 2017 budete určite opäť kandidovať. Pri vysokom počte kandidátov a Vašich medializovaných skúsenostiach o podozrení zo získavania hlasov  rómskej komunity je viac ako isté, že budete opäť zvolený. Ako občan Popradu, ktorý patrí do PSK Prešov, som za žiaľ dozvedel o skutočnostiach, ktoré ma ovplyvnili k napísaniu tejto výzvy a ktoré by boli v každom demokratickom štáte dôvodom na odstúpenie z funkcie, resp. prehodnotenia rozhodnutia kandidovať.

Slovenská republika, ktorá sa po porážke nacistického Nemecka dostala na vyše 40 rokov do sovietskej sféry, nemá skúsenosti s demokraciou a jej základnými princípmi, medzi ktoré patrí aj nepísané pravidlo  politickej etiky a zodpovednosti, ktoré bezprostredne súvisí so sebareflexiou, schopnosťou priznať si chybu a odstúpiť z funkcie.

Hoci nepredpokladám, že aj slovenskí  politici budú akceptovať tento eticky a nepísaný zákon, vyzývam Vás, aby ste zvážili svoju kandidatúru v tohtoročných voľbách do VÚC, pretože, žiaľ, Vaše meno a Vaše podnikateľské aktivity sú spájané s ľuďmi, ktorých  verejne v médiách a vydaných publikáciách nazývajú organizovaným zločinom alebo mafiou. V snahe predísť obviňovaniu mojej osoby zo zaujatosti voči  Vám sa v tejto výzve odvolávam výlučne na oficiálne publikované skutočnosti.

Vážený pán predseda PSK Prešov, podľa výpisov z obchodného registra SR a portálu finstat.skhttps://www.finstat.sk/spolocnici-konatelia?query=MUDr.%20Peter%20Chud%C3%ADk%20%40Sabinov ste spoluvlastníkom viacerých spoločností, okrem iných, spoločnosti 1.FVE a 2. FVE Humenné, ktoré prevádzkujú solárne elektrárne na východnom Slovensku.

Dôkaz:

http://orsr.sk/vypis.asp?ID=192807&SID=8&P=1

http://orsr.sk/vypis.asp?ID=194026&SID=8&P=1

 

Keďže podľa úplného výpisu z obchodného registra ste spolu s Vašim spoločníkom Františkom Závackým, od 27.4. 2011 spoluvlastníkom spoločností 1.FVE a 2. FVE,  Humenné so sídlom v Poprade.

Od 9.11.2010 do 17.1. 2011 je v obchodnom registri evidovaná v spoločnosti 1. FVE Humenné osoba, Milan Kušmírek z Kežmarku. V spoločnosti 2. FVE Humenné je v obchodnom registri evidovaná táto osoba od  1. 12. 2010 do 17.1. 2011.

Osobu kežmarského podnikateľa Milana Kušmireka alias „Ježko“, označujú slovenské médiá za mafiána. Napríklad týždenník Plus 7 dní, ktorý poukázal na viaceré obchody podnikateľa Borisa Kollára s podtatranskou mafiou:

http://www.pluska.sk/plus-7-dni/domov/kollarov-razny-krok-zbavuje-popularneho-radia.html

 

O spomínanom Kežmarčanovi píše vo svojich knihách aj Gustáv Murín, konkrétne napríklad v titule s názvom Mafia na Slovensku, kde podrobne opisuje prepustenie Mikuláša Černáka z väzenia v Ilave a jeho návrat do zločineckej bandy pod Tatrami.

 

Vážený pán predseda PSK Prešov, pýtam sa Vás aj v mene občanov Prešovského samosprávneho kraja, aby ste vysvetlili či je pravdou, že ste údajne kupovali spoločnosti 1.FVE a 2. FVE,  Humenné od Milana Kušmireka a tiež vysvetlili, čo Vás s ním spája? Voliči, ktorí Vám dali vo voľbách dôveru majú právo poznať pravdu a Vy by ste mali vyvrátiť každé podozrenie z kontaktov na osoby spájané s  mafiou.

 

Keďže existuje aj dôvodné podozrenie z kontroverzného a nejasného  podnikania v oblasti fotovoltaických elektrárni a poberania vysokých dotácii, Vaše tvrdenie, ktoré ste uviedli pre média, že konateľom týchto spoločností so sídlom v Poprade,  ktoré získali od štátu dotáciu na obnoviteľné zdroje vo výške 11 mil. Eur, je František Závacký, – údajne rodinný príslušník popradského primátora,  a že Vy ste len spoločníkom, čo má byť podľa Vás  v súlade so zákonom o konflikte záujmov, potvrdzuje, že sa minimálne jedná o neetické a špekulatívne obchádzanie  zákona v rozpore s dobrými mravmi. Mali by ste vyvrátiť podozrenie, že  zneužívanie inštalácie solárnych elektrárni je sofistikované organizované  zneužívanie dotácii, pri ktorom sa s politikmi prepojení podnikatelia dostávajú k bonitnej pôde a poškodzujú rozvoj poľnohospodárstva. Výsledný finančný efekt fotovoltaiky je sporný, ako dokazujú výsledky hospodárenia Vašich spoločností, ktoré sú podľa finstatu dlhodobo v červených číslach, resp. strata jednej spoločností prevyšuje zisk druhej. https://www.finstat.sk/45918643

Spoločnosť 1. FVE HUMENNÉ s.r.o. v roku 2016 znížila stratu o   33 % na -42 429 € a tržby jej klesli o   6 % na 432 974 €.

https://www.finstat.sk/45918686

Spoločnosť 2. FVE HUMENNÉ s.r.o. sa v roku 2016 dostala do zisku z -21 052 € na 18 106 € a tržby jej klesli o   8 % na 423 913 €.

Taktiež sa pýtam, aby ste uviedli aký konkrétny reálny prospech z podpory obnoviteľných energií a Vašich podnikateľských aktivít mal PSK Prešov?

 

Vážený pán predseda PSK Prešov, keďže nejde o prvý medializovaný prípad spájania Vašej osoby s ľuďmi označovanými ako organizovaný zločin alebo mafia, vyzývam Vás, aby ste verejnosti odpovedal, prečo ste žiadal bývalého ministra vnútra Daniela Lipšica, aby omilostil,  vtom čase odsúdeného bývalého majiteľa Tatravagónky Poprad Ondreja Žembu a čo Vás s ním spája? O tomto prípade písal denník sme v článku s názvom Lipšic: Chudík nie je slušný, žiadal omilostiť odsúdeného, zo dňa 8.12.2005.

http://www.sme.sk/c/2501138/lipsic-chudik-nie-je-slusny-ziadal-omilostit-odsudeneho.html

Pre denník Sme ste vtedy uviedli, citujem: „Mne, ako predsedovi vyššieho územného celku, išlo jedine o zamestnanosť regiónu,“ povedal Chudík v stanovisku pre SME. „Išlo o majoritného vlastníka firmy, ktorá v regióne zamestnávala v tom čase okolo 2500 ľudí.“ O podporné stanovisko ho vraj požiadal Žemba listom. „S pánom Žembom sa nepoznám a ani nestretávam.“ V rozpore s Vaším tvrdením, Vás údajne videli ľudia v spoločnosti vtedajšieho majiteľa Tatravagónky, ktorý mal zamestnancom následne odporúčať, aby Vám vo voľbách dali svoj hlas.

Určite Vám ako verejnému činiteľovi muselo byť známe, že Ondrej Žemba a Milan Kušmirek sú pod Tatrami dlhé roky známi ako nerozlučná podnikateľská dvojica. Spoločne vlastnia  respektíve vlastnili desiatky obchodných spoločností. Niekdajšie impérium postavené aj na základoch divokej privatizácie z čias  mečiarizmu sa v súčasnosti scvrklo už iba na zopár fungujúcich podnikov. Žemba s Kušmirekom napríklad údajne ovládali pre nich kľúčového obchodníka s pohonnými hmotami a vlastnou sieťou čerpacích staníc – spoločnosť Oktan, ktorú ale približne pred dvomi rokmi oficiálne predali Ukrajincom z Petroltrans-u. K ďalším spoločným firmám patrí kežmarská pekáreň Gros alebo voľnočasová spoločnosť Ski Park Vyšné Ružbachy. Niet teda pochybností o vzájomnej previazanosti spomínaných podnikateľov a existuje aj dôvodné podozrenie z ich previazanosti zo špičkami vládnej strany v Prešovskom kraji minimálne cez Vašu osobu, ktorá  po Milanovi Kušmirekovi prevzala spomínané fotovoltaické elektrárne v Humennom.

 

Určite je Vám je tiež známe, že Ondrej Žemba ostal ako jediný z troch spoluvlastníkov Tatravagónky v Poprade na žive.

Steinhübel alias Žaluď bol zastrelený a bývalý prednosta Okresného úradu za HZDS, ktorého aj Vy ste boli členom, Ing. Vladimír Bachleda, bol zavraždený a časť jeho telesných pozostatkov bola identifikovaná po 18 rokoch.  Redaktorka týždenníka Plus7 dní Martina Ruttkayová v článku zo dňa 4. 4. 2016, s názvom Šikovný Boris Kollár: Boháčovi sa darilo aj vďaka peniazom od štátu, http://www.pluska.sk/plus-7-dni/domov/kollarov-razny-krok-zbavuje-popularneho-radia.htmluvádza, citujem: Milan Kušmirek, alias Ježko, je známy bos podtatranského podsvetia, obchodný partner a osobný priateľ Ondreja Žembu. Ten je v tomto regióne hlavou podsvetia. Mária Žembová je matkou Ondreja Žembu. Sám Žemba sa zmocnil Tatravagónky Poprad po tom, ako záhadne zmizol podnikateľ a prednosta Okresného úradu v Poprade za HZDS Vladimír Bachleda. Od začiatku existovalo podozrenie, že Bachledu zavraždili. Viaceré informácie poukazujú na to, že jeho likvidáciu vykonal Mikuláš Černák práve na objednávku Ondreja Žembu.

Za viaceré vraždy odsúdený Mikuláš Černák vo svojej knihe„Prečo som prelomil mlčanie“ Ondreja Žembu, označil ako objednávateľa vraždy mafiána Róberta Holuba.

http://foaf.sk/firmy/41903  http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=6459&SID=8&P=1

 

Vážený pán predseda PSK Prešov, na základe uvedených medializovaných skutočností Vás preto vyzývam, aby ste zvážili svoju kandidatúru vo voľbách do VÚC 4. novembra 2017 a ak Vám ide naozaj o rozvoj a dobré meno Prešovského samosprávneho kraja, svojím odstúpením z kandidatúry, dali možnosť získať post župana aj  iným kandidátom, ktorých mená nie sú spájané s osobami z kruhov organizovaného zločinu a nevenujú sa  svojim podnikateľským aktivitám, čo bude zárukou, že sa budú venovať v prvom rade  práci župana. Nedávno ste sa zúčastnili V Gaboltove na  spoločnej modlitbe k Matke Božej, ako uvádzate na svojej webovej stránke. Ak ste skutočne veriaci, prosím Vám preto, aby ste už vo voľbách v roku 2017 nekandidovali.

 

František Bednár

 

fb

Hirmanova vyhláška č. 503/2022 neprináša spravodlivejšie rozúčtovanie nákladov za teplo ale naopak prehlbuje energetickú chudobu !

01.12.2023

Ako je zrejme z názvu blogu rozhodol som preto podať ministerke hospodárstva žiadosť o podanie návrhu novely zákona č. 657/2004 Z. z. Zákon o tepelnej energetike a vyhlášky Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky č. 503/2022 Z.z. z 19. decembra 2022, ktorú v náväznosti na blog z januára 2022 ako doplnenie uverejňujem v plnom znení. Vážená pani ministerka [...]

Slovensko potrebuje namiesto vlády odborníkov vládu so sedliackym rozumom

15.09.2023

Po takmer štyroch rokoch chaosu a nekompetencie verejnosť očakáva, že voľby 30. septembra prinesú namiesto prázdnych a jalových rečí o podpore obnoviteľných zdrojov energie v čase energetickej krízy konečne aj reálne kroky k zrušenie nezmyselných zákonov a nariadení. Ako som sa presvedčil naši „odborníci“, ktorí vystriedali rozpadnutú vládu Eduarda [...]

VYSTRIEDA VLÁDU CHAOSU A NEKOMPETENCIE VLÁDA ZDRAVÉHO ROZUMU, KTORÁ UKONČÍ SVOJVÔĽU COLNÝCH ÚRADOV VOČI SAMOSPRÁVAM, KTORÉ V SNAHE ZNÍŽIŤ NÁKLADY INŠTALOVALI FOTOVOLTICKÉ ELEKTRÁRNE?

14.05.2023

O bizarnosti finančnej správy, aká neexistuje v žiadnom štáte EÚ, informoval portál FonTech v článku s názvom „Slovensko vytiahlo bizarnosť. Ak takto vyrábaš elektrinu cez fotovoltiku, musíš sa registrovať“ https://fontech.startitup.sk/slovensko-vytiahlo-bizarnost-ak-takto-vyrabas-elektrinu-cez-fotovoltiku-musis-sa-registrovat/a portál STATRITUP v článku [...]

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

František Bednár

Priniesol november 1989 skutočne slobodu a demokraciu?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 28
Celková čítanosť: 126965x
Priemerná čítanosť článkov: 4534x

Autor blogu

Kategórie